Masseren in de zorg

Iedereen heeft recht op ontspanning

Visie

Al vele jaren werk ik met veel plezier in de zorg, nu ik de keuze heb gemaakt om mijn vaste baan op te zeggen voor mijn praktijk wil ik mij meer gaan richten op massage in de zorg. Ik ben er van overtuigd dat de vraag groter is dan gedacht!

Voor informatie en/of vragen over masseren in de zorg kunt u contact opnemen via onderstaand contact formulier.

Mensen met een WLZ indicatie kunnen de massages vergoed krijgen via PGB. Verdere vergoedingen zijn er op dit moment helaas nog niet bij de zorgverzekeraars. 

Recensie

Gewoon Bijzonder Twenterand

Een aantal kinderen van Gewoon bijzonder Twenterand worden wekelijks gemasseerd door Nienke. Deze kinderen hebben een beperking en kunnen daardoor niet aangeven of ze toe zijn aan ontspanning.

Ze worden gemasseerd in een afgesloten ruimte, dit zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk afleiding om hen heen is en ze zo weinig mogelijk worden geprikkeld. Bij deze kinderen staat niet de massage, maar vooral het beleven en ontspannen centraal.

Doordat Nienke verschillende materialen gebruikt, worden alle zintuigen geprikkeld. De kinderen voelen, zien en horen wat er gebeurt en soms wordt er heel hard met de muziek meegezongen.

Omdat niet alle kinderen een grote spanningsboog hebben, zijn de massages niet altijd even lang.

Het is daarom fijn dat Nienke de signalen van de kinderen herkent en weet wanneer de kinderen genoeg hebben gehad.

Nadat de kinderen zijn gemasseerd zijn ze aanzienlijk rustiger.

Bij een aantal houdt de rust aan, maar bij anderen is het gauw weer weg. Voor ieder is het effectief op zijn of haar manier.

Niet alle kinderen kunnen verbaal uitdrukken wat ze van de massage vinden, maar zodra Nienke binnen komt lopen zijn er stralende gezichten.

Ze zijn blij om Nienke te zien, want ze weten dat Nienke komt om te masseren. Een grote aanrader voor kinderen met een beperking!